Knistad Herrgård

I skapandet har det vart en självklarhet att Äppelbyn ska samspela med herrgården och dess omgivningar. Därför är du som fastighetsägare i Äppelbyn också en del av Knistad Herrgård. Knistad Herrgård bjuder in dig som bästa granne att förmånligt njuta av Knistad Herrgårds utbud av mat, vin och härliga sommarkvällar. Njut av den underbara herrgårdsfrukosten, strunta i att laga mat på söndagen och ta del av vår populära brunch. Bjud in dina vänner, förmånligt kan de sova över på Herrgården efter festen.

Du bor granne med en av Västsveriges mest populära herrgårdar. Knistad Herrgård är kända för sin höga service och fantastiska mat. Knistad Herrgård är t.ex. med i White Guide*. 2017 är de också med i boken “Golfilicious : Smaka på det bästa ur golfens värld” som en av de tio bästa golfrestaurangerna i Sverige. Förutom den höga servicenivån och den fantastiska maten så är den anrika miljön oslagbart vacker. På herrgården med rötter i 1700-talet göms en riktig skatt, nämligen den vackra vinkällaren som härstammar från 1300-talet.
Knistad Herrgårds ägare Dan Persson har tillsammans med Jonas Bohlin skapat Äppelbyn.

Gå till Knistad.se

White Guide

Knistade Herrgård är med i White Guide, en restaurangguide som årligen testar och presenterar Sveriges bästa restauranger.

Vår matkultur

“Jag är uppväxt i Trosa i Sörmland och bestämde mig i tidig ålder för att det var kock jag ville bli. Efter många år på olika restauranger har jag idag blivit en hängiven förespråkare för mat som är enkel men genomtänkt och präglad av en egen identitet. Det får gärna vara pigga, fräscha smaker från det asiatiska köket, eller från det europeiska – det är till exempel få saker som slår en riktigt bra pasta. Jag uppskattar att få arbeta med fina råvaror som är de allra bästa för säsongen och gärna från våra trakter. På Knistad försöker vi ta tillvara på det som finns nära och vi använder ofta viltkött från våra egna marker.”

– Robert Wirdahl, kökschef, Knistad Herrgård

KOLLA PÅ HUS I ÄPPELBYN

Hur vill du bo?