Rörelse och

Aktiviteter

I Äppelbyn härskar ömsom lugnet, ömsom rörelsen och aktiviteten. Som boende i byn har du ständig närhet och tillgång till en mängd olika aktiviteter, vare sig du vill ta en pastis med grannarna vid boulebanan eller siktar på nytt personbästa på golfbanan.

Aktivitet

Golf

Under våren, sommaren och hösten är golf en naturlig del av omgivningen på Knistad. De senaste åren har herrgården satsat enormt på banskötsel vilket medfört ett otroligt lyft för banan. Knistad Herrgårds vackra 18-hålsbana har en tillgänglig layout och går i en cirkel runt herrgården. Knistad Äppelby ligger som en kil mitt i banan mellan hål 6 och 7. Det innebär att våra faciliteter med café, shop, hotell och driving range alltid finns inom bekvämt avstånd.  Som golfare och boende i Knistad Äppelby har du alla möjligheter att njuta av en kortare runda på 5 eller 9 hål eller 18 hål om du har lite mer tid. Med möjlighet till egen golfbil och i nära kontakt med golfklubben kommer du verkligen kunna utföra din hobby och njuta av ett vackert boende.

Aktivitet

Stallplats

Endast trehundra meter från infarten till Äppelbyn finns det ett välskött stall. Till stallet finns en hage och många fina ridvägar. Det finns alltså möjlighet att som ägare till ett hus i Knistad Äppelby också ha tillgång till stallplats. Framtagandet av boxen och att allt fungerar görs i samråd med Knistad Herrgård. Klart är dock att ingen boxhyra kommer tas ut. Stallet har en storlek som tillåter fyra boxar.

Aktivitet

Musteri

Att bo på Knistad Äppelby skall vara avslappnande, fridfullt och man skall känna att man har sin egna lilla oas. Samtidigt är det en by, en by där vi hoppas att olika människor i olika åldrar skall kunna mötas. Det är då det blir en härlig by med gedigen grannsämja. Därför bygger vi ett musteri och samlingslokal i Äppelbyn. Meningen är att man tillsammans om man vill med hjälp av Knistad Herrgårds duktiga kockar skall kunna ta hand om alla äpplena från de hundratals äppelträden. Få med sin egna Äppelmust hem till huset och kunna njuta av skörden lång tid. I samband med musteriet finns en samlingslokal för barnkalas, gäster och när samfälligheten skall träffas.

Aktivitet

Gym & Motion

Runt Äppelbyn finns det massor av fina vägar att gå, jogga och cykla på.  Det är ett område som inbjuder till det aktiva livet. Förutom alla utomhusaktiviteter som finns har man också som boende tillgång till Knistad Herrgårds gym. Gymmet är litet med 10 träningsmaskiner, löparband, cyklar och crosstrainer samt lite hantlar. Samtidigt är det inte många som har tillgång till anläggningen, så det är väl tillgängligt för den som vill.

Aktivitet

Närbutik

Knistad Herrgård har för avsikt att bygga en närbutik i hotellets reception. Här skall ni kunna köpa det allra nödvändigaste och lite av herrgårdens delikatesser. Allt för att slippa stressa in till stan för att småhandla.

KONTAKTA OSS

Boka din tomt redan idag!