1:a informationsmötet 26/4

Den 26/4 var det dags för första informationsmötet om Knistad Äppelby.

Innan informationsmötet bjöd kommunen in till ett Samrådsmöte. Samrådet är till för att informera Skövdes invånare om planarbetet som påbörjats. För att ta in åsikter om området och planen. Det kom upp flera olika åsikter, bönderna som gränsar till Knistad Herrgård var oroliga att nya boende skulle inskränka på deras jordbruk. Andra grannar som bor i området i ”vanliga hus” var väldigt positiva, till kommunalt avlopp och vatten, att lantskolorna kan överleva m.m. Vi som är ansvariga för Knistad Äppelby har från första dag varit väldigt noga med att vi skall värna om lantbruket och den underbara miljön som är på Knistad Herrgård och dess omgivning. Därför ser vi ingen risk med att jordbruket skulle bli påverkat negativt.

 

Efter samrådsmötet var det informationsmöte, ca 35 personer var på plats. Det var många intressenter av tomter/hus men också leverantörer, bland annat Tibrokök och mäklare. Vi reserverade 5 stycken tomter direkt igår. Något som gör oss väldigt glada och inser att vi håller på att skapa ett väldigt mysigt område.

 Vi kommer att uppdatera hemsidan med de tomter som är reserverade och hur projektet framskrider.

Självklart kan Ni höra av Er till mig med eventuella frågor eller om Ni vill reservera en tomt/hus.

 Vi räknar med att nästa stora visning är i slutet av Maj. Vi återkommer med datum. Vi har just nu alla prospekt uppsatta i Smedjan på Knistad Herrgård, så vill Ni eller någon Ni känner komma och titta samt få en presentation är det bara att höra av sig.